Bilgisayar Hızlandırma Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlarımızın performansları bizler için çok önem teşkil ediyor. O yüzden de sizlere bu yazımızda kısaca bilgisayar hızlandırma nasıl yapılır hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağız. Bilgisayarlarımızı hızlandırmak adına birtakım yöntemler uyguluyoruz. Uygulamış olduğumuz yöntemler bilgisayarımızı kısa vadede kurtarıyor. Böylelikle maddi anlamda da hiçbir kayıp yaşamamış oluyoruz.

Bilgisayarların performansları bizler için çok önemlidir… Onların performanslarında düşme olduğu kendimizce birkaç yöntem uygulamaya çalışırız. Donanımsal araçlar kullanılarak bilgisayarların performansları artırıldığı gibi bilgisayarınıza küçücük dokunuşlar yaparak da hızlandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Format Atmadan Bilgisayar Hızlandırma

 

Bir takım kötü amaçlı programları ifade edebilmek için Malware terimi kullanılır. Kötü amaçlı yazılım programları çoğunlukla; reklamlarla, e-postalarla, yazılım güncellemeleriyle ve bağlantılarla bilgisayarımıza girerler. Bu durumda bilgisayarlarımızda maalesef kalıcı hasarlar oluşturduğu gibi birde onları önemli ölçüde yavaşlatır. Ücretsiz veya ücretli virüs programlarını indirerek kişisel bilgilerinizle, sisteminizi güven altına alarak bilgisayarınızı da hızlandırabilirsiniz.

Bilgisayarınızı daha hızlı kullanmak ve gereksiz yazılımlardan kurtulmak için format yapmanız mümkündür. Format atmadan bilgisayar hızlandırma nasıl yapılır sorusunun cevabını şöyle yanıtlayabiliriz: Çok kaynak kullanımına sebep olan uygulamalarla, yazılımları Ctrl-Shift-Esc tuşlarını kullanarak Windows görev yöneticisinden görüntüleyebilirsiniz. Bellek ile CPU üzeri çok kullanıma sebep olan harici uygulamaları da “işlemler” bölümünden kapatabilirsiniz.

 

Format atmadan bilgisayarı hızlandıran diğer yöntemse, gereksiz olan dosyaların kaldırılması olduğunu söyleyebiliriz. Bunu da yerel diskin sürücüne sağ tıklayıp ilk özelliklere daha sonrada disk temizleme kısmına tıklamanız yeterli olur.

Eski Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Eski tip bilgisayarları daha hızlı hale getirmek için sistem iyileştirmelerini mutlaka yapmanız gerekiyor. Ayrıca yazılımsal donanımlara ek olarak bazı optimizasyonları da gerçekleştirmelisiniz. Masa üstü bilgisayarlarda hızlandırma yöntemleri daha kapsamlı oluyor. Ekran kartı, RAM, işlemci, harici bellek ve anakart olmak üzere birtakım donanımların tümünü ya da belirli kısmını yeni parçalarla güncellemek mümkün olabiliyor. Fakat bu işlemleri yaparken tabi ki donanımlarında birbirine uyum sağlaması gerekiyor. RAM değişiminde özellikle, DDR uyumuna ve kapasitesine çok dikkat edilmelidir.

Bilgisayarları hızlandırmak için aynı zamanda SSD’leri de dikkate almanız gerekiyor. 480 GB, 120 GB, 240 GB tarzında depolama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Eski bilgisayarı hızlandırmak adına; SSD ile RAM değişimlerini yapabilirsiniz. SSD az depolama olanağı bizlere sunduğu halde yine de önemli ölçüde bilgisayarlarımızı hızlandırıyor.

Bilgisayar Hızlandıran Diğer Yöntemler Nelerdir?

 

Bilgisayarınızın performansında düşme varsa, belki de Windows’la aynı zamanda başlatılan çok sayıda program vardır. Sistemdeki görev çubuğuna almış olduğunuz uygulamalar aynı zamanda siz bilgisayarınızı kullanılırken de çalışmayı arka planda sürdürür. Bahsetmiş olduğumuz öğelere ulaşabilmek içinde görev çubuğundaki sağ kısımda yer alan yukarı okuna tıklamanız gerekiyor. Ayrıca başlangıcında otomatik çalışan öbür programlarında bilgisayarları yavaşlattığını söyleyebiliriz. Dengeli mod adı verilen bilgisayarın enerji tüketimiyle performansının dikkate alındığı kısımda hızlandırma işlemi için çok önemlidir.

Dengeli mod sayesinde özellikle bilgisayarımızın performansı önemli ölçüde aratabilir. Batarya gücünü özellikle optimize ettiğimiz takdirde güç tasarrufunu sağladığımızdan performansında da bilgisayarın artışlar görülür. Bilgisayar hızlandırma nasıl yapılır kapsamında son olarak, bilgisayarınızın fiziksel temizliğine de dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bilgisayarınızın içinde ya da kasasında kirler birikebilir. Bu durumda doğal olarak bilgisayarın performansını önemli öl

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.